Наслідки війни: зафіксовані відходи від руйнувань вже становлять 7,5 млн кубометрів

По | 19.03.2023

7 березня. Todaysdays. Обсяги так званих відходів руйнації, тобто те, що залишається від зруйнованих війною будівель, становлять близько 7,5 млн кубометрів. Це дані, якими володіє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, повідомляє Todaysdays.

Деталі

«За наявною в міністерстві інформацією, за час повномасштабного вторгнення рф внаслідок бойових дій пошкоджено та зруйновано 149,3 тис. житлових будинків, з яких 131,8 тис. – приватних та 17,5 тис. – багатоквартирних. Загальний обсяг утворених відходів руйнування становить близько 7,5 млн куб. м або 10-12 млн тонн», — йдеться у відповіді відомства на запит Todaysdays.

Найбільш постраждалими регіонами України є Київська, Житомирська, Сумська, Миколаївська, Херсонська, Чернігівська та Харківська області.

«Тільки в Київській області утворилось 144 тис. тонн відходів руйнації, які розміщено на 48 місцях тимчасового зберігання таких відходів та сукупна площа цих ділянок становить понад 54,8671 гектарів», — повідомили у міністерстві.

Відповідно до законодавства, уповноваженими органами, що здійснюють на відповідній території організацію та координацію поводження з відходами від руйнувань, є місцеві органи виконавчої влади. Наразі інформація, щодо місць тимчасового зберігання щодо кожного регіону ще не є узагальненою та міністерство нею не володіє.

Додамо

Нещодавно було оприлюднене відео вщент знищеної Мар’їнки у Донецькій області. Від міста нічого не залишилось – жодної вцілілої будівлі, від деяких будівель залишився тільки фундамент, а на місці інших – воронки. Зважаючи на те, що багато населених пунктів перебувають на тимчасово окупованих територіях та щодня зазнають руйнувань, неможливо підрахувати, які обсяги відходів руйнувань на цих територіях.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *