США непомітно відновили депортацію росіян — ЗМІ

По | 19.03.2023

18 березня. Todaysdays. Сполучені Штати, не афішуючи це, відновили депортацію на батьківщину російських громадян. Таку депортацію було припинено після початку війни в Україні. Про це пише газета Guardian з посиланням на адвокатів росіян, які попросили притулок у США, передає Todaysdays.

Деталі

ЗМІ пише, що, на подив адвокатів, які захищають права мігрантів, днями в росію був несподівано депортований молодий чоловік, який утік у США від мобілізації. Про це виданню розповіла адвокат із Техасу Дженніфер Скарборо, яка представляла інтереси депортованого росіянина в суді. За її словами, міграційна влада США вважала, що загроза відправлення на фронт не є підставою для надання притулку.

Серед її клієнтів чотири росіянина, які втекли від мобілізації, і тепер вони також побоюються депортації. Усі вони прибули до США через Мексику та подали прохання про надання притулку. На батьківщині на них можуть чекати відправка на фронт та судове переслідування, каже адвокат.

Газета не називає імен цих росіян з метою їхньої безпеки.

Додамо

З початком російського вторгнення в Україну адміністрація Джо Байдена ухвалила рішення призупинити депортацію до росії, України та ще семи країн: білорусь, Грузію, Угорщину, Молдову, Польщу, Словаччину та Румунію.

Коли саме було відновлено депортацію до росії і чи справді влада ухвалила таке рішення, невідомо. Білий дім не відповів на запит газети із цього приводу.

«Служба імміграційного та митного контролю США (Ice), як і раніше, віддана гуманному, ефективному та професійному забезпеченню дотримання імміграційного законодавства. Ice полегшує переміщення та вивезення негромадян комерційними авіакомпаніями та чартерними рейсами відповідно до необхідних вимог», — заявив на цьому тижні представник Ice.

«Ice здійснює видворення в інші країни, включаючи росію, відповідно до правил цих країн», — додав представник Служби імміграційного та митного контролю.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *