Ватикан закриває посольство в Нікарагуа після репресій Ортеги

По | 19.03.2023

КИЇВ. 19 березня. Todaysdays. Ватикан закрив посольство в Нікарагуа після того, як уряд країни запропонував призупинити дипломатичні відносини, що стало останнім епізодом багаторічного придушення католицької церкви адміністрацією президента Нікарагуа Даніеля Ортеги. Про це повідомляє Associated Press, передає Todaysdays.

Деталі

Представник Ватикану в Манагуа монсеньйор Марсель Діуф також залишив країну і вирушив до Коста-Рики, повідомив офіційний представник Ватикану на умовах анонімності.

Згідно з Vatican News, турбота про посольство Ватикану, або нунціатуру, була покладена на італійський уряд відповідно до дипломатичних угод.

Дії Ватикану відбулися через тиждень після того, як уряд Нікарагуа запропонував припинити стосунки зі Святим Престолом.

Відносини між церквою та урядом Ортеги погіршуються з 2018 року, коли влада Нікарагуа жорстоко придушила антиурядові протести.

Ортега затаврував католиків, яких він вважав співчутливими опозиції, «терористами», які підтримали зусилля щодо його повалення. Десятки релігійних діячів було заарештовано або втекло з країни.

Дві громади черниць, у тому числі з ордена «Місіонери милосердя», започаткованого Матір’ю Терезою, були вигнані з Нікарагуа минулого року.

Відомий католицький єпископ Роландо Альварес був засуджений до 26 років ув’язнення минулого місяця після того, як відмовився сісти на літак, на якому 222 дисиденти і священики вирушили у вигнання до Сполучених Штатів. Він також був позбавлений Нікарагуанського громадянства.

В інтерв’ю аргентинському виданню Infobae від 10 березня після винесення вироку Альваресу Папа Франциск назвав уряд Ортеги «грубою диктатурою», порівнянною з гітлерівською, яку очолює «неврівноважений» президент.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *