Боррель виступив за швидке надання Україні необхідної кількості боєприпасів: сподівається на рішення

По | 20.03.2023

КИЇВ. 20 березня. Todaysdays. Верховний представник ЄС з закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель виступив за швидке надання Україні необхідної кількості боєприпасів, сподівається на рішення сьогодні. Про це він сказав журналістам сьогодні перед зустріччю міністрів закордонних справ блоку, до яких приєднаються міністри оборони, пише Todaysdays.

Деталі

З його слів, перша частина зустрічі буде присвячена «як завжди» ситуації в Україні. Голови МЗС країн ЄС заслухають голову МЗС України Дмитра Кулебу, буде обговорюватися ситуація «на землі» і те, як країни блоку можуть «продовжувати підтримувати Україну».

«У другій половині дня ми проведемо велику зустріч (голів МЗС — ред.) разом з міністрами оборони, і разом міністри,.. я сподіваюся, фіналізують угоду про надання боєприпасів Україні. Як ви знаєте, підхід передбачає три напрямки, з надання боєприпсів на близько 2 млрд євро… Я сподіваюся міністри, усі вони, візьмуть участь у остаточному обговоренні та погодять дуже важливе рішення сьогодні після обіду. В іншому випадку у нас будуть складнощі, щоб продовжувати постачання озброєння Україні», — сказав голова дипломатії ЄС.

Боррель зауважив, що у ЄС знають, які боєприпаси потрібні Україні. «Наша мета — надати боєприпаси Україні. Швидше, найбільшу можливу кількість і за найменшу ціну. Треба бути практичними: швидко, дешево і необхідну кількість», — наголосив він.

Нагадаємо

Як очікується, країни ЄС 20 березня підпишуть угоду про закупівлю боєприпасів для України.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *