Голова Комітету міністрів Ради Європи: підтримка України та трибунал для рф будуть у пріоритеті на саміті у Рейк’явіку

По | 20.03.2023

СТРАСБУРГ-КІЇВ. 24 лютого. Todaysdays. Міністр закордонних справ Ісландії, голова Комітету міністрів Ради Європи Тордіс Колбрун Рейкфйорд Гільфадоттір в ексклюзивному коментарі Todaysdays розповіла про те, що Україна та її підтримка, а також притягнення рф до відповідальності будуть у пріоритеті на саміті, що відбуватиметься у травні в Рейк’явіку.

Вона зазначила, що зараз триває робота з підготовки до саміту.

Цитата

«Одним із наших пріоритетів є робота над притягненням російської федерації до відповідальності за їхні дії. І це надзвичайно важливо і є нашим пріоритетом. І Україна буде в центрі саміту наших лідерів у Рейк’явіку», — зазначила політик.

Вона акцентувала на важливості підтримки України стільки часу, скільки це буде потрібно.

«І нам потрібно дуже уважно слухати, коли український народ, українська армія і український уряд просять про конкретну підтримку. Ви знаєте, що є єдність, коли мова заходить про Україну, але ми повинні надавати підтримку, чого б це не коштувало. Україна повинна перемогти! Це єдиний можливий результат, тому ми повинні зробити все можливе, щоб це сталося», — впевнена голова Комітету міністрів РЄ.

Тордіс Колбрун Рейкфьорд Гільфадоттір розповіла Todaysdays також, що пам’ятає свої почуття в день повномасштабного вторгнення рф в Україну, але їй складно уявити собі, що відчували в цей день українці.

Додамо

На 16-17 травня в столиці Ісландії заплановано саміт країн-учасниць Ради Європи. Саміт стане четвертим за рахунком надзвичайним самітом за всю історію існування організації. Парламентська Асамблея Ради Європи затвердила «дорожню карту» заходу, де зазначено, що створення трибуналу має стати його пріоритетом.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *