Хотів показати себе «лідером» та відповісти МКС на ордер — ISW про візит путіна до Маріуполя

По | 20.03.2023

20 березня. Todaysdays. Російський диктатор володимир путін відвідав тимчасово зайнятий окупантами Маріуполь, імовірно, для того, щоб створити образ невразливого «лідера», який бере участь у військових діях, і відповісти МКС на ордер на арешт. Про це заявляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW) у черговому звіті, передає Todaysdays.

Деталі

«кремль, імовірно, представив перший візит путіна на окуповану частину України за межами Криму як спонтанну прогулянку, щоб зобразити путіна непереможним лідером воєнного часу, який може без побоювань відвідувати зону бойових дій», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ймовірно, путін вирішив відвідати Маріуполь, оскільки це місто, захоплене з травня 2022 року, розташоване далеко від лінії фронту, де російські війська та окупаційні чиновники вже запровадили жорсткі заходи безпеки.

«путін також, ймовірно, мав на увазі, що його візит стане відповіддю на ордер на арешт Міжнародного кримінального суду через його причетність до воєнних злочинів, пов’язаних із депортацією українських дітей, щонайменше 1000 з яких російські чиновники депортували лише з Маріуполя», — наголошується в повідомленні.

Аналітики зазначають, що російські ЗМІ висвітлювали зустрічі путіна з начальником генштабу зс рф і керівником війни валерієм герасимовим і попереднім командувачем військових дій генералом армії сергієм суровікіним, щоб зобразити путіна як активно залученого до управління війною в Україні, а також, можливо, щоб показати, що герасимов наразі користується прихильністю путіна і що суровікін зі своєю колишньою групою «вагнера» зараз міцно підкоряється герасимову.

Доповнення

19 березня кремль офіційно повідомив про візит путіна до Маріуполя.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *