«Килима не було і невдоволення теж»: посол Ізраїлю прокоментував виклик в українське МЗС

По | 20.03.2023

20 березня. Todaysdays. Надзвичайний і повноважний посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський прокоментував інформацію ЗМІ про те, що “був викликаний на килим” українським МЗС, де йому нібито були пред’явлені невдоволення про “невиконання домовленостей” ізраїльською стороною. У коментарі журналісту Todaysdays посол повідомив, що зустріч була запланована заздалегідь, а “половина тем”, оприлюднених у медіа, не піднімалися під час розмови.

Цитата

“Це була звичайнісінька розмова і зустріч, яка планувалася заздалегідь. Тобто, нічого особливого в ній не було, і ніякого виклику “на килим” не було, і претензій теж. Дійсно, обговорювалося виконання домовленостей і просування за тими темами, які обговорювалися під час візиту глави МЗС Ізраїлю Елі Коена до Києва, але невдоволень ніхто не висловлював”, – зазначив Бродський.

Деталі

Водночас, посол додав, що “частина тем”, оприлюднених ЗМІ, які могли б стати причиною претензій від української сторони до Ізраїлю – “навіть не піднімалися під час розмови”.

“Половина тем, про які написали медіа, не піднімалися на зустрічі. Додам, що в нас нормальні робочі відносини з Україною. Ми допомагаємо з першого дня повномасштабного вторгнення, і будемо допомагати й надалі. Ми підтримуємо Україну однозначно і в ООН, і на всіх міжнародних рівнях”, – констатував дипломат.

Що передувало

Низка українських ЗМІ повідомила, що сьогодні до Міністерства закордонних справ України було викликано посла Ізраїлю в Україні Міхаеля Бродського. Причиною стало обговорення виконання домовленостей, досягнутих під час візиту глави МЗС Ізраїлю Елі Коена до Києва, який відбувся в середині лютого.

За інформацією ЗМІ, ізраїльському дипломату було висловлено “невдоволення української сторони відсутністю прогресу щодо отримання Україною від Ізраїлю кредиту у вигляді держгарантій на суму 200 млн. доларів”.

Також було висловлено невдоволення тим, що “ізраїльська сторона не готова визнати ПВК “Вагнер” терористичною організацією”.

Ще однією темою нібито стало “уповільнення виконання ізраїльською стороною виконанням домовленості щодо збільшення кількості поранених українських бійців, яким в Ізраїлі планують встановити протези”.

Водночас, за інформацією ЗМІ, у МЗС України позитивно відзначили дозвіл на подовження терміну перебування громадянам України на території Ізраїлю, а також надання згоди українцям на тимчасове працевлаштування.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *