Китай закликав МКС «уникати політизації та подвійних стандартів» після ордера на арешт путіна

По | 20.03.2023

20 березня. Todaysdays. Міністерство закордонних справ Китаю в понеділок закликало Міжнародний кримінальний суд (МКС) зайняти «неупереджену позицію» і «уникати політизації та подвійних стандартів» після того, як суд видав ордер на арешт президента рф володимира путіна за передбачувані воєнні злочини. Про це повідомляє Todaysdays, посилаючись на CNN.

Цитата

«Міжнародний кримінальний суд повинен відстоювати об’єктивну та неупереджену позицію, поважати юрисдикційний імунітет, яким користується глава держави відповідно до міжнародного права, виконувати свої функції та повноваження розсудливо згідно із законом, сумлінно тлумачити та застосовувати міжнародне право та уникати політизації та подвійних стандартів», – заявив речник МЗС країни Ван Веньбінь під час брифінгу.

Контекст

У п’ятницю, 17 березня, МКС видав ордери на арешт путіна та уповноваженої рф з прав дитини марії львової-бєлової за ймовірну схему депортації українських дітей до росії — практику, яку російський уряд описав як начебто «порятунок», заперечуючи, що це є примусовим. Повідомляється, що цей крок уже увійшов в історію, зробивши російського диктатора першим главою держави постійного члена Ради Безпеки ООН, щодо якого видано ордер на арешт.

Ці звинувачення також є першими офіційно висунутими офіційним особам у москві після того, як росія здійснила повномасштабне вторгнення в Україну в 2022 році.

кремль відхилив ордери на арешт як «неприйнятні», стверджуючи, що на них «не поширюються рішення МКС».

Нагадаємо

У Євросоюзі привітали рішення щодо видачі ордера на арешт російського диктатора володимира путіна та уповноваженої рф з прав дитини марії львової-бєлової та закликали країни-учасниці МКС до повної співпраці.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *