“Мені невідомі причини чому мене визнали недоброчесним”: Руслан Кравченко про результати відбору на посаду директора НАБУ

По | 20.03.2023

2 березня. Todaysdays. 25 лютого Комісія з проведення конкурсу на зайняття посади Директора НАБУ опублікувала результати співбесід на доброчесність. Серед тих, кого Комісія визнала недоброчесним опинився керівник Бучанської окружної прокуратури Руслан Кравченко, який лідирував на всіх попередніх етапах конкурсу. Журналісти Todaysdays особисто поспілкувалися з Кравченко та дізналися можливі причини, чому рішення Комісії було винесене не на його користь.

— Руслане, як Комісія пояснила своє рішення щодо визнання вас недоброчесним?

На сьогоднішній день мені невідомі конкретні причини та підстави чому особисто я не відповідаю критеріям доброчесності. Розумієте, відповідно до критеріїв та методики оцінки кандидатів, Комісія повинна була опублікувати не тільки перелік кандидатів, які не відповідають критерію доброчесності, а й повне обґрунтування щодо кожного кандидата. Але на сьогоднішній день ніяких як офіційних, так і не офіційних пояснень від членів Комісії немає.

— А яка ваша особиста думка щодо цього?

На мою думку рішення щодо моєї недоброчесності є необ’єктивним та упередженим, тому що до проведення співбесіди та під час неї я надав повну та достовірну інформацію щодо мого фінансового стану, обставин життя та відповідності всіх доходів. І це все було підтверджено наданими до Комісії додатковими матеріалами та документами. Утім маємо те, що маємо — Комісія визнала мене недоброчесним за правилами конкурсу. Я поважаю їх рішення але вимагаю дотримуватися цих правил до кінця та надати всі пояснення — де і в чому саме я недоброчесний.

— Чи впливає якось рішення Комісії на ваше майбутнє особисте та професійне життя?

Так, бо воно ймовірно буде перешкоджати моїй роботі та службі, зачіпає мої та моєї сім’ї законні інтереси та права. Через це я і подав клопотання до Комісії, аби вони надали мені повну інформацію та копії всіх документів щодо прийнятого рішення.

— Чи збираєтеся ви йти до суду та оскаржувати рішення Комісії щодо вашої доброчесності?

Поки я ще не вирішив, все залежить від документів, які будуть надані Комісією. Вже після того, як я їх отримаю та проведу їх повний аналіз, винесу остаточне рішення чи звертатися до суду чи ні.

— Як ваш стан зараз? Сильно засмутилися результатами конкурсу?

Відповім Вам словами Ліни Костенко: “Не допускай такої мислі, що Бог покаже нам неласку. Життя людського строки стислі. Немає часу на поразку”. Поразка — то велика наука, ніяка перемога так не вчить… Тому працюємо далі і добиваємося справедливості!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *