Перед судом за держзраду постане ексголова СБУ на Харківщині. Йому загрожує довічне ув’язнення

По | 20.03.2023

КИЇВ. 20 березня. Todaysdays. Працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно колишнього керівника управління Служби безпеки України в Харківській області. Його підозрюють у державній зраді та вчиненні кримінальних правопорушень проти встановленого порядку несення військової служби, пише Todaysdays з посиланням на ДБР.

Деталі

Експосадовець, як повідомляється, напередодні 24 лютого 2022 року знав про високу ймовірність початку повномасштабного наступу на територію України збройних сил рф. Але замість організації роботи щодо протидії ворогу, він фактично зайнявся саботажем, повідомило ДБР. Вважаючи, що наступ буде успішним й сподіваючись, що це буде враховано окупаційною владою рф, керівник спецслужби прикордонного регіону зайнявся підривною діяльністю проти України, що заподіяла шкоду обороноздатності та державній безпеці, зазначили у ДБР.

Зокрема, як повідомляється, він спробував усунути голову Харківської обласної державної (військової) адміністрації від виконання покладених на нього обов’язків. Та намагався захопити державну владу в регіоні. Дискредитував чере ЗМІ чинну владу Харкова та області, надаючи неправдиву інформацію. Перешкоджав функціонуванню єдиної системи управління сил безпеки та сил оборони регіону, повідомили у ДБР.

Окрім того, як зазначається, умисно не забезпечив виконання покладених на УСБУ в Харківській області завдань та за відсутності жодних законних підстав віддав наказ особовому складу УСБУ в Харківській області покинути адміністративне приміщення УСБУ та територію Харкова.

Умисно створив умови для здачі ворогу наявних на зберіганні в адміністративній будівлі УСБУ в Харківській області зброї, бойових припасів, засобів забезпечення бойових дій, засобів індивідуального захисту військовослужбовців. До того ж, в умовах воєнного стану, самовільно залишив місце несення служби без поважних причин, додає ДБР.

Цитата

«Колишній керівник УСБУ в Харківській області підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 407 (самовільне залишення військової частини або місця служби), ч. 4 ст. 402 (непокора) КК України. Йому загрожує довічне ув’язнення. Після ознайомлення стороною захисту справа буде передана до суду», — ідеться в повідомленні ДБР.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ нейтралізувала ще три схеми ухилення від мобілізації: серед затриманих — чиновник Міноборони

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *