Підйом захворюваності на COVID-19 спостерігатиметься до середини березня, потім піде на спад — Кузін

По | 20.03.2023

3 березня. Todaysdays. В Україні підйом захворюваності на COVID-19 спостерігатиметься до середини березня, а після цього буде поступовий спад. Наразі продовжує домінувати штам «Омікрон». Про це журналісту Todaysdays розповів заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Цитата

На запитання, який штам коронавірусу наразі домінує, Кузін відповів: «»Омікрон», причому звичайний, який циркулював раніше. Реєструємо те, що поступово і прогресивно по нових областях додається штам XBB.1.5 («Кракен» – ред.)».

Він зазначив, що новий підвид коронавірусу «Кракен» має властивості швидше передаватися, і на цьому тижні він вже був зареєстрований на території Львівської області.

«Але ми не очікуємо, що буде якесь суттєве зростання. Завантаженість ліжок не перевищує 10%, ми будемо спостерігати такі підйоми захворюваності, я думаю, ще до середини березня сто відсотків, і після того буде поступовий спад», — розповів Кузін.

Доповнення

Кузін в кінці лютого повідомляв, що кількість хворих на коронавірус в Україні кожного тижня збільшується.

Він також повідомляв, що новий підвид штаму «Омікрон» XBB.1.5, або “Кракен”, має певні імунологічні та вірусологічні особливості. Він передається набагато швидше й більше йде від імунної відповіді.

У січні 2023 року в Україні зафіксували перший випадок зараження новим штамом COVID-19 “Кракен”.

Загалом наразі вже шість областей мають підтверджений варіант нового штаму: Сумська, де був перший пацієнт, Закарпатська, Тернопільська, Одеська, Черкаська та Львівська області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що таке стрес, хто найменше від нього захищений та як з ним боротися – розповідає експертка

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *