Понад 2,5 млн українців перехворіли на грип та ГРВІ з початку сезону — МОЗ

По | 20.03.2023

2 березня. Todaysdays. В Україні з початку епідемічного сезонуп онад 2,5 млн осіб перехворіли на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. Цьогорічний епідемічний сезон пройшов важче через більшу кількість летальних випадків. Про це журналісту Todaysdays розповів заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Цитата

«Понад 2,5 млн українців перехворіли на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. Стосовно важкості цього епідемічного сезону, то за кількістю захворівших він був, напевно, точно таким, як і минулорічний, але протікав у більш важкій формі, кількість летальних випадків була більша. Це пов’язано з тим, що люди інколи не зверталися за медичною допомогою вчасно. Дуже часто вражаються люди пенсійного віку, або ті, які мають супутні захворювання, і попри те, що Україна мала в цьому році рекордну кількість гуманітарних вакцин проти грипу, на жаль, не всі люди пенсійного віку звернулися до сімейних лікарів та отримали вакцину», — розповів Кузін.

Також він повідомив, що епідемічний сезон по грипу майже на фініші.

«Він завершиться в кінці березня — на початку квітня, але він пройшов важче, саме через більшу кількість летальних випадків», — зазначив Кузін.

Доповнення

12 листопада 2022 року в Україні почалася циркуляція вірусів грипу.

У лютому 2023 року повідомлялося, що в Україні від грипу з початку сезону померли вже 14 людей.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *