«Ви не самотні, ми разом з вами»: президент ПАРЄ звернувся до українців у річницю вторгнення

По | 20.03.2023

СТРАСБУРГ- 24 лютого. Todaysdays. Президент ПАРЄ Тіні Кокс звернувся до українців у річницю повномасштабного вторгнення рф в Україну з закликом, що вони «не самотні», і висловив впевненість, що Україна переможе, передає кореспондент Todaysdays.

Цитата

«Сьогодні я скажу те, що казав раніше: ми ніколи не повинні допустити, щоб ця війна стала нормальною справою. Кожного дня, коли ми тут щось обговорюємо, люди в Україні страждають і гинуть. Від початку війни тисячі українців були вбиті або поранені, мільйони були вимушені покинути свої домівки.

Щодня ми повинні пам’ятати про те, що наш обов’язок — підтримати всіх цих людей, які стикаються з жорстокостями цієї війни. Кожного дня ми маємо усвідомлювати, що війна – це не слово, а війна – це те, що дійсно відбувається і завдає величезної шкоди багатьом мешканцям України. Сьогодні я звертаюся до громадян України: ви не будете самотніми, ми будемо з вами, ви переможете», — заявив він.

Деталі

Крім цього, Кокс звернувся до росіян із закликом вплинути на свій уряд, парламент та армію, щоб вони негайно покинули тимчасово окуповані українські території. Він також вказав, що важливим моментом для країни-агресора є те, що «весь континент, 46 держав-членів» підтримують ідею того, що Україна «має право на національний суверенітет, спокій і територіальну цілісність».

«Це є важливою ознакою для агресора. росія не переможе, Україна буде вільною, ви переможете в Україні, і я вважаю, що єдність усіх європейських країн має величезне значення, особливо в день, як сьогодні, коли ми відзначаємо рік незаконної російської окупації України», — зазначив президент ПАРЄ.

Він заявив, що війна триватиме доти, доки її продовжує росія. Тому, він закликав країну-агресора «негайно припинити» вторгнення в Україну.

«росія повинна зрозуміти, що вона абсолютно незаконно, відверто порушила міжнародне право, і саме росія та влада росії повинні вирішити припинити незаконну агресію проти України. І водночас саме українські громадяни захищають свою країну від агресора, і тому потребують підтримки всієї міжнародної спільноти. Сьогодні Рада Європи, 46 держав-членів, які представляють 700 мільйонів європейців, показують, що ми з Україною», — підсумував Кокс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збереження гуманності та гордість за країну: як рік війни змінив українське суспільство

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *