Британська розвідка: ув’язнені «вагнерівці», які вижили на війні, виходять на свободу. росію чекають наслідки

По | 21.03.2023

КИЇВ. 21 березня. Todaysdays. Найближчими тижнями тисячі російських засуджених, які воювали за «групу вагнера», ймовірно, будуть «помилувані та звільнені». Про це йдеться в аналітичній довідці Міністерства оборони Великої Британії на підставі розвідданих, пише Todaysdays.

Деталі

Як повідомляється, пік вербування ув’язнених у пвк «вагнер» припав на осінь 2022 року, коли ув’язненим пропонували пом’якшити покарання після шести місяців служби. Хоча приблизно половина завербованих в’язнів, ймовірно, були вбиті або поранені, дані з росії свідчать про те, що група дотримується своєї обіцянки звільнити тих, хто вижив, вказується у звіті. Посвідчення, видані звільненим ветеранам «вагнера», нібито завірені указом президента путіна, повідомляється в аналітиці.

Оскільки «вагнеру» тепер, ймовірно, заборонено вербувати нових ув’язнених, цей відтік, зауважують у британській розвідці, погіршить кадрові проблеми пвк. Окрім того, раптовий приплив часто звинувачених у насиллі злочинців із недавнім і часто травматичним бойовим досвідом, ймовірно, стане серйозним викликом для російського суспільства воєнного часу, зазначається у звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ISW: засновник ПВК «вагнер» пригожин готує інформаційний ґрунт, для виправдання нездатності завершити оточення Бахмута

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *