Формат участі Зеленського у саміті НАТО в Вільнюсі ще не визначений — Столтенберг

По | 21.03.2023

21 березня. Todaysdays. Наразі питання щодо того, у якому форматі відбудеться участь президента України Володимира Зеленського у саміті НАТО у Вільнюсі, який запланований на 11-12 липня 2023 року, ще не вирішено. Про це повідомив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час пресконференції у Брюсселі, передає кореспондент Todaysdays.

Цитата

«Що стосується саміту (у Вільнюсі, — ред.), ми ще не вирішили, у якому форматі він проводитиметься. Я запросив президента Зеленського на саміт, у якому саме форматі буде зустріч, ще не вирішено», — відповів генсек.

Деталі

Відповідаючи на запитання журналіста щодо Комісії Україна-НАТО, Столтенберг зауважив, що проведення таких засідань є «його прерогативою». Він додав, що, на його думку, «настав час» провести засідання, водночас генсек «завжди намагається, щоб із цим погодилися союзники». 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столтенберг підтвердив намір скликати засідання Україна-НАТО: назвав її платформою для демонстрації підтримки Києва

«Однак, якщо вони не всі згодні, то це моя прерогатива — провести засідання Комісії, — наголосив Столтенберг: Засідання Комісії Україна-НАТО – це встановлені рамки. Я поважаю питання, які підняла Угорщина і не проводив ці засідання деякий час, але зараз я продовжуватиму проводити засідання Комісії Україна-НАТО і розпочну із засідання міністрів закордонних справ».

Він зауважив, що поки не планує інших засідань, «але це не буде одноразовий захід», і НАТО буде продовжувати проводити засідання.

Нагадаємо

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запросив Президента України Володимира Зеленського взяти персональну участь у саміті Альянсу у Вільнюсі, який відбудеться 11-12 липня.

Протягом багатьох років угорська сторона блокувала скликання зустрічей Україна-НАТО на рівні міністрів, але тепер Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив голові МЗС Угорщини Петеру Сійярто, що вони проведуть зустріч на початку квітня.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *