Головою правління «Укрзалізниці» призначений Лященко

По | 21.03.2023

21 березня. Todaysdays. Головою правління АТ «Укрзалізниця» строком на 2 роки призначений Євген Лященко. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, передає Todaysdays.

Цитата

«Розпорядженням Кабінету міністрів за поданням Наглядової Ради головою правління АТ «Укрзалізниця» призначений Євген Лященко строком на 2 роки», — йдеться у повідомленні.

Деталі

За словами Кубракова, до цього Лященко займав посаду члена правління залізниці і відповідав за фінансовий блок питань у компанії. 

Зараз перед Євгеном Лященком, як перед керівником АТ «Укрзалізниця», поставлені три ключові задачі. Перша – продовження реформи УЗ, а саме виділення окремих бізнес-вертикалей відповідно до сфери діяльності (пасажирська, вантажна, виробнича та інфраструктурна) і відповідність до європейського законодавства, особливо в питаннях безпеки та інклюзивності. Друга – виконання інвестиційної програми – розвиток експортних шляхів та створення необхідної інфраструктури, електрифікація необхідних залізничних ділянок тощо. Третя – вихід компанії на беззбитковість. Тут вже ухвалений План необхідних заходів та є воля на виконання.

Кубраков додав, що сьогодні народні депутати проголосували “за” призначення Олександра Камишіна міністром з питань стратегічних галузей промисловості України. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *