Ізраїль оголосив про обмеження в’їзду палестинців до Аль-Акси під час Рамадану

По | 21.03.2023

КИЇВ. 21 березня. Todaysdays. Ізраїль оголосив про різні обмеження для палестинців під час священного місяця Рамадан щодо входу до мечеті Аль-Акса. Про це пише Times of Israel, передає Todaysdays.

Цитата

«Жінкам різного віку, дітям чоловічої статі до 12 років і чоловікам старше 55 років буде дозволено входити в мечеть Аль-Акса під час Рамадану без дозволу», — заявив координатор діяльності уряду на територіях Гасан Алян.

Деталі

Він додав, що Ізраїль «запровадить дозвіл для чоловіків віком від 45 до 55 років».

Ізраїльський чиновник також заявив, що для відвідування палестинцями на Західному березі своїх родичів на 48 територіях або на Західному березі потрібен дозвіл служби безпеки.

Він наголосив, що «робочий час буде збільшено на різних контрольно-пропускних пунктах Західного берега протягом місяця Рамадан». Щоб залишити окупований Західний берег, палестинці мають використати один із 23 контрольно-пропускних пунктів уздовж стіни.

Що стосується сектору Газа, згідно із заявою, Ізраїль ввів «обмежену квоту» для жінок віком 50 років і старше і чоловікам віком 55 років і старше з неділі по четвер на вхід до мечеті Аль-Акса.

Додамо

Мечеть Аль-Акса – третя за значимістю для мусульман святиня у світі. Євреї називають цей район «Храмовою горою», стверджуючи, що в давнину тут знаходилися два єврейські храми.

Із 2003 року Ізраїль майже щодня пропускає поселенців на цю територію.

Ізраїль окупував Східний Єрусалим, де знаходиться Аль-Акса, під час арабо-ізраїльської війни 1967 року. Він анексував все місто у 1980 році, що ніколи не визнавалося міжнародним співтовариством.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *