ЮНІСЕФ: 1000 дітей щодня помирають через забруднену питну воду

По | 21.03.2023

КИЇВ. 21 березня. Todaysdays. За даними дитячого агентства ООН ЮНІСЕФ, забруднена питна вода та відсутність санітарної інфраструктури загрожують життю дітей у всьому світі, інформує Todaysdays.

Деталі

Щодня понад 1000 дітей віком до 5 років помирають у всьому світі від хвороб, спричинених забрудненою водою, антисанітарією та поганою гігієною, повідомив ЮНІСЕФ. Згідно з новим аналізом організації, загалом 190 мільйонів дітей у 10 африканських країнах перебувають у групі ризику.

Ситуація найбільш серйозна у країнах Західної та Центральної Африки, таких як Бенін, Буркіна-Фасо, Камерун, Чад, Кот-д’Івуар, Гвінея, Малі, Нігер, Нігерія та Сомалі, йдеться у повідомленні.

Багато з цих країн страждають від нестабільності та збройних конфліктів, що ще більше ускладнює доступ дітей до чистої води та санітарії.

22 березня – Всесвітній день водних ресурсів. Цього ж дня у Нью-Йорку стартує Водна конференція ООН. Мета полягає в тому, щоб розглянути, якою мірою можуть бути досягнуті узгоджені на міжнародному рівні цілі, у тому числі мета ООН у сфері сталого розвитку щодо доступу до чистої води для всіх до 2030 року.

За даними ООН, 2 мільярди людей у всьому світі — кожна четверта людина — не можуть розраховувати на чисту воду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У світі спостерігається нестача прісної води – 72% ресурсу споживає сільське господарство

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *