Лідер Китаю висловився про війну в Україні та відносини з росією

По | 21.03.2023

20 березня. Todaysdays. Глава КНР Сі Цзіньпін висловився про війну в Україні та відносини Китаю з росією. Він назвав повномасштабну війну рф проти України «українською кризою». Про це глава КНР заявив у статті під назвою «Наполегливо рухатися вперед, до нових перспектив дружби, співробітництва та спільного розвитку Китаю і росії», яку опублікували в російських ЗМІ, передає Todaysdays.

Цитата

«З початку минулого року спостерігається тотальне загострення української кризи. Китай на основі самої суті того, що відбувається, незмінно займає об’єктивну і неупереджену позицію, докладає активних зусиль до сприяння примиренню і мирним переговорам. Озвучена мною низка бачень слугує основоположним принципом Китаю при українському врегулюванні. Ідеться, зокрема, про необхідність дотримуватися цілей і принципів Статуту ООН, поважати резонні занепокоєння всіх держав у сфері безпеки, підтримувати всі зусилля, спрямовані на мирне врегулювання української кризи, і забезпечувати стабільність глобальних ланцюжків виробництва і поставок», — написав Сі Цзіньпін у статті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У кремлі повідомили деталі майбутніх переговорів Сі і путіна

Він заявив, що опублікована нещодавно «Позиція Китаю щодо політичного врегулювання української кризи» з урахуванням раціональних занепокоєнь усіх сторін «максимально відображає єдність поглядів світової спільноти на подолання української кризи».

«Документ слугує конструктивним чинником у нейтралізації наслідків кризи та просуванні політичного врегулювання. Складні проблеми не мають простих рішень. Ми переконані, що раціональний вихід з української кризи і шлях до міцного миру і загальної безпеки у світі знайдуться, якщо всі керуватимуться концепцією спільної, комплексної, спільної та стійкої безпеки, продовжуватимуть діалог і консультації в рівноправному, розсудливому і прагматичному ключі», — заявив Сі Цзіньпін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сі Цзіньпін може обговорити з путіним схеми ухилення від санкцій – ISW

Зазначимо, що більшу частину статті присвячено китайсько-російським відносинам. Глава КНР зазначив, що обидві країни проводять незалежну і самостійну зовнішню політику, розглядають відносини між Китаєм і росією як один із головних пріоритетів у дипломатії.

«Китай і росія дотримуються концепції вічної дружби і взаємовигідного співробітництва… Дві країни твердо одна одну підтримують у проходженні шляхом розвитку відповідно до національних реалій, у здійсненні розвитку і відродження», — написав Сі Цзіньпін у статті.

Він також заявив, що його візит до рф націлений на зміцнення дружби, співпраці та миру.

«Я готовий разом із президентом володимиром путіним намітити нові плани і заходи в ім’я відкриття нових перспектив китайсько-російських відносин всеосяжного партнерства і стратегічної взаємодії», — зазначив Сі Цзіньпін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Візит Сі Цзіньпіна в росію відбудеться з 20 по 22 березня

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *