Не має часу моніторити ні права угорців, ні права українців: Лубінець розкритикував омбудсмена Угорщини

По | 21.03.2023

21 березня. Todaysdays. Омбудсмен України Дмитро Лубінець розкритикував діяльність Уповноваженого з фундаментальних прав Угорщини і зазначив, що той не має вільного часу у графіку для моніторингу прав угорської та української національних меншин, передає Todaysdays.

Деталі

Лубінець відзначив, що неодноразово звертався із офіційним листом до пана Акоша Козми, Уповноваженого з фундаментальних прав Угорщини з пропозицією проведення спільних моніторингових візитів на території Угорщини та України щодо дотримання прав національних меншин. Однак відповіді так і не отримав.

Цитата

«Як виявилось, причиною мовчання понад два місяці стало те, що в Омбудсмана Угорщини немає вільного часу у графіку для моніторингу прав угорської та української національних меншин.

На жаль, мабуть, захист прав української національної меншини для Омбудсмана України важливіше, ніж захист прав угорської національної меншини для Омбудсмана Угорщини, який просто не має часу для візиту та спілкування», — зазначив Лубінець.

Додамо

Омбудсмен підкреслив, що питання прав меншин є надзвичайно важливим для України.

«Саме тому, наша інституція приділяє особливу увагу моніторингу дотримання прав всіх національних меншин, які проживають на території України, держави, яка зараз зі зброєю в руках захищає наші загальноєвропейські права та цінності», — резюмував Лубінець.

Нагадаємо

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто у Брюсселі заявив, що під час можливих переговорів про членство України в Євросоюзі слід наголосити на тому, що повага до національних меншин є «однією з найфундаментальніших європейських цінностей».

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *