Перед візитом прем’єра Японії до України над Японським морем сім годин кружляла російська авіація

По | 21.03.2023

21 березня. Todaysdays. Російські стратегічні ракетоносці у супроводі винищувачів сім годин кружляли над Японським морем напередодні візиту голови уряду Японії до України. Міноборони рф назвало це «патрулюванням над нейтральними водами», на Заході розцінили як сигнал кремля, пише Todaysdays з посиланням на Bild.

Деталі

Як повідомили в міноборони рф, два стратегічні ракетоносці Ту-95МС повітряно-космічних сил росії у супроводі винищувачів провели патрулювання над нейтральними водами акваторії Японського моря. У відомстві назвали це «плановим польотом», що льотчики «дальньої авіації регулярно здійснюють польоти над нейтральними водами Арктики, Північної Атлантики, Чорного та Балтійського морів, Тихого океану».

Проте на Заході патрулювання розцінили як сигнал кремля, пов’язаний з візитом прем’єр-міністра Японії Фуміо Кісіди в Україну.

Доповнення

Японія зараз головує у «Групі семи». Наступний саміт G7 відбудеться у Хіросімі у травні. Очікується, що взяти участь у заході запросять Президента України Володимира Зеленського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російське вторгнення в Україну стало «поворотним моментом» в історії — прем’єр Японії

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *