СБУ контролюватиме пересування пасажирів в транспорті на міжнародних та внутрішніх рейсах

По | 21.03.2023

21 березня. Todaysdays. Служба безпеки України контролюватиме пересування пасажирів в транспорті на міжнародних та внутрішніх рейсах. Як повідомив народний депутат Олексій Гончаренко, законопроєкт (№8146) розробили на виконання європейської конвенції про запобігання тероризму, передає Todaysdays.

Деталі

Згідно з документом, антитерористичний центр при СБУ матиме право отримувати від підприємств транспорту, незалежно від форми власності, інформацію про пасажирів та персоналу міжнародних та внутрішніх рейсів.

Також СБУ надаватиме іноземним партнерам інформації про осіб, які виїжджають за кордон. Під час виконання міжнародних рейсів з/до України або транзитних рейсів через аеропорти України авіаперевізник зобов’язаний надавати Антитерористичному центру при Службі безпеки України інформацію про пасажирів (advance passenger information/passenger name record) таких міжнародних рейсів з метою протидії переміщенню осіб, причетних до терористичної діяльності.

Доповнення

Законопроект було одержано Верховною Радою 21 жовтня 2022 року. Його авторами є група народних депутатів, включно з головою Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Сергієм Іонушасом.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *