Уряд готує масштабну програму відновлення енергосистеми та залучить для цього інвестиції ЄС

По | 21.03.2023

21 березня. Todaysdays. Кабінет міністрів України розробляє масштабну програму відновлення української енергосистеми, куди будуть залучені інвестиції Європейського Союзу. Про це на засіданні Уряду заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, пише Todaysdays.

Цитата

«Сьогодні Уряд затвердить законопроект «Про проекти національного інтересу у сфері енергетики». Ухвалення цього документа дозволить зменшити бюрократичні процедури та стимулювати інвестиції в енергетику», – зазначив Шмигаль.

Деталі

Він додав, що це дозволить розподіляти інвестиції в спільні енергетичні проекти з європейськими партнерами, а також сприятиме швидкому відновленню та посиленню стійкості української енергосистеми.

Доповнення

Як повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук, відповідний законопроект вже затверджено.

Ним передбачено:- визначення понять «проекти національного інтересу в сфері енергетики», «проекти спільного інтересу Енергетичного Співтовариства» та «проекти взаємного інтересу»;- визначення порядку відбору вищезазначених проектів, критеріїв їх відбору;- створення міжвідомчої комісії із забезпечення реалізації проектів національного інтересу у сфері енергетики, а також унормування питання щодо визначення компетентного органу, який буде організовувати роботу відповідної комісії.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *