Зеленський заявив, що візьме участь у саміті G7 в Японії

По | 21.03.2023

КИЇВ. 21 березня. Todaysdays. Президент Володимир Зеленський заявив на спільній пресконференції з прем’єр-міністром Японії Кішідою Фуміо, що має намір бути присутнім онлайн на саміті G7, який відбудеться в травні у Японії, передає Todaysdays.

Деталі

Він зазначив, що візьме участь у травневому саміті в Хіросімі по відеозв’язку після отримання запрошення від прем’єр-міністра Японії Фуміо Кісіди.

Це буде другий раз, коли Зеленський в режимі “онлайн” виступить перед учасниками G7, після того як у червні 2022 року він виступив на саміті в Німеччині по відеозв’язку.

Доповнення

У січні повідомлялося, що прем’єр-міністр Японії Кісіда Фуміо хоче запросити президента України Володимира Зеленського взяти участь в онлайн-форматі у саміті G7, що відбудеться у Хіросімі 19-21 травня.

Крім України для участі в саміті G7 планується також запросити прем’єра Індії Нарендру Моді, який цього року головує в G20, і президента Індонезії Джоко Відодо.

Зазначимо, що на саміті G7, який відбувся в грудні 2022 року, Україна окреслила свої плани на 2023 рік.

Як заявляв Зеленський, це вже пʼятий такий саміт за цей рік, у якому Україна бере участь і повноцінно представляє свою позицію.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *