CNN дізнався про переговори щодо планування розмови між Сі Цзіньпіном та Зеленським

По | 22.03.2023

21 березеня. Todaysdays. За словами українського чиновника, ведуться переговори щодо планування розмови між главою Китаю Сі Цзіньпіном та Президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє CNN, пише Todaysdays.

Деталі

У вівторок високопоставлений український чиновник повідомив CNN, що «з Китаєм ведуться переговори про організацію дзвінка між китайським лідером Сі Цзіньпіном і президентом України Володимиром Зеленським для обговорення пропозиції Пекіна щодо мирного плану для України».

Якщо розмова і відбудеться, то вона буде першою між двома лідерами. Але високопосадовець додав, що «нічого конкретного не заплановано».

Доповнення

Наразі китайський лідер перебуває у своїй першій поїздці до рф з того часу, як минулого року президент росії володимир путін віддав наказ про повномасштабне вторгнення в Україну.

Прессекретар кремля дмитро пєсков заявив у вівторок, що путін та Сі провели «ґрунтовний» обмін думками під час особистої зустрічі у понеділок. пєсков підтвердив, що путін і Сі обговорили «мирний план» Китаю під час їхньої першої зустрічі, яка тривала чотири з половиною години, не розкриваючи жодних подробиць.

21 березня у Георгіївській залі Великого Кремлівського палацу відбулася церемонія офіційної зустрічі голови КНР із президентом рф. Після переговорів у вузькому складі заплановано переговори у розширеному складі, підписання документів та заяви лідерів для ЗМІ.

Сі Цзіньпін перебуває з державним візитом в рф 20-22 березня.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *