Глава МЗС Австрії заявив, що росія залишиться важливою для Європи

По | 22.03.2023

КИЇВ. 22 березня. Todaysdays. росія завжди залишатиметься важливою для Європи, заявив міністр закордонних справ Австрії, зазначивши, що думати інакше було б помилкою, інформує Todaysdays.

Деталі

Олександр Шалленберг також виступив на захист другого за величиною банку країни, Raiffeisen Bank International, заявивши, що нерозумно виділяти одного кредитора для ведення бізнесу в росії, тоді як багато інших західних фірм чинили так само.

«Думати, що росії більше не буде і що ми можемо розійтися у всіх сферах, — це помилка», — сказав Шалленберг агентству Reuters, додавши, що хоча Австрія послабить зв’язки, це «не може статися за одну ніч».

«Достоєвський та Чайковський залишаються частиною європейської культури, подобається нам це чи ні. Вона залишиться нашим найбільшим сусідом. Вона залишиться другою за величиною ядерною державою у світі».

Шалленберг зробив свої коментарі після того, як на початку цього року американські органи санкцій почали розслідування щодо Raiffeisen у зв’язку з його бізнесом, пов’язаним з росією, що посилило контроль над австрійським кредитором.

Шалленберг сказав, що Австрія має запровадити санкції, і вказав на інші західні банки, які ведуть бізнес у росії.

«Давайте говорити по-справжньому. 91% західних компаній все ще знаходяться в росії і роблять те, що розумно: вичікують, стримують, огороджують».

«У росії достатньо американських банків, один з яких називається Bank of America», — сказав Шалленберг.

Шалленберг зазначив, що він виступає за дотримання існуючих європейських санкцій, а не за введення додаткових заходів.»Це дуже тупа зброя. Ми мали масивні пакети санкцій. Дайте їм час подіяти».

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *