Кулеба обговорив з головою Європарламенту майбутній спецтрибунал для рф

По | 22.03.2023

21 березня. Todaysdays. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повів телефонну розмову з головою Європарламенту Робертою Метсолою. Вони скоординували кроки щодо створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України, передає Todaysdays.

Цитата

«У телефонній розмові з Метсолою я закликав Європейський парламент продовжувати свою життєво важливу роль у боротьбі з безкарністю. У продовження відповідної резолюції Європарламенту, ми скоординували кроки щодо створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України», — написав Кулеба у Twitter.

Деталі

Роберта Метсола також повідомила про розмову з Кулебою.

«Розмовляла з міністром закордонних справ України… Вітається ордер МКС на арешт. Незаконно депортовані діти мають бути повернуті до України разом із їхніми сім’ями. Також відновлено заклик до створення спеціального трибуналу», — написала Метсола у Twitter.

Доповнення

Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт президента росії володимира путіна.

Головний прокурор МКС Карім Хан заявив, що є достатні підстави вважати, що володимир путін та уповноважена з прав дитини країни марія львова-бєлова несуть кримінальну відповідальність за насильницьку депортацію сотень українських дітей.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *