Лондон звинуватив путіна у поширенні дезінформації щодо збідненого урану в снарядах для України

По | 22.03.2023

22 березня. Todaysdays. Велика Британія звинуватила президента росії володимира путіна в навмисному поширенні неправдивої інформації про рішення Лондона відправити в Україну танкові снаряди зі збідненим ураном. У заяві йдеться, що такий матеріал є «стандартним» для снарядів, які мають здатність пробивати броню, і що вони не мають нічого спільного з ядерною зброєю, пише Todaysdays з посиланням на Sky News.

Деталі

Цю заяву опублікували після того, як путін засудив план відправити такі снаряди в Україну, говорячи про начебто «ядерний компонент», і попередив про «помсту».

«Якщо все це станеться, росії доведеться відповідати відповідним чином, враховуючи, що Захід колективно вже починає використовувати зброю з ядерним компонентом», — сказав російський диктатор, виступаючи під час зустрічі з китайським колегою Сі Цзіньпіном на саміті в москві.

Своєю чергою, міністр оборони рф сергій шойгу заявив, що британське рішення щодо снарядів начедто «залишає все менше кроків» до потенційного «ядерного зіткнення» між росією та Заходом. кремль спирався на коментарі британського міністерства оборони в письмовій відповіді на депутатське запитання.

Речник МО Британії додатково прояснив ситуацію щодо снарядів, і зауважив, що цей вид озброєння є «високоефективним для ураження сучасних танків і бронетехніки».

Цитата

«Британська армія десятиліттями використовувала збіднений уран у своїх бронебійних снарядах. Це стандартний компонент і не має нічого спільного з ядерною зброєю чи можливостями. росія це знає, але навмисно намагається дезінформувати.

Незалежне дослідження вчених із таких груп, як Королівське товариство, показало, що будь-який вплив на здоров’я та навколишнє середовище від використання боєприпасів зі збідненим ураном, ймовірно, буде незначним», — зауважив речник.

Нагадаємо

Заступник міністра оборони Аннабель Голді повідомила, що Велика Британія поставить Україні боєприпаси зі збідненим ураном.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *