Масовий страйк робітників закрив школи Лос-Анджелеса

По | 22.03.2023

КИЇВ. 22 березня. Todaysdays. Вдруге за п’ять років заняття були скасовані у вівторок приблизно для 420 000 учнів державних шкіл Лос-Анджелеса після того, як десятки тисяч працівників сфери обслуговування оголосили страйк. Про це пише LA Times, передає Todaysdays.

Деталі

Страйк став кульмінацією багатомісячного наростання робочої напруги у другому за величиною шкільному окрузі країни. Він став першою великою зупинкою роботи державних шкіл міста після страйку 35 000 членів Об’єднаного союзу вчителів Лос-Анджелеса у 2019 році.

30 000 членів профспілки працівників сфери послуг вимагають підвищення заробітної плати та покращення умов праці.

Профспілка працівників сфери обслуговування закликала до триденного страйку.

За словами офіційних осіб, надії уникнути страйку впали в понеділок, коли в останню хвилину провалилася нова спроба прискорити переговори про трудові відносини.

Профспілка заявила, що багато з її членів отримують «заробітну плату за бідність» у розмірі 25 000 доларів на рік і вимагають підвищення заробітної плати на 30% з додатковим підвищенням заробітної плати для найменш оплачуваних працівників.

Округ запропонував сукупне підвищення на 23%. Пакет також включатиме одноразовий бонус у розмірі 3% для тих, хто працював з 2020–2021 років, а також збільшений робочий день, більше штатних посад та покращені права на отримання медичної допомоги.

Група батьків виступила на зборах шкільної ради, закликавши до припинення страйку, поклавши рівну відповідальність на профспілки та шкільний округ.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *