Очікуємо конкретики щодо територіальної цілісності: посол Німеччини прокоментувала посилення відносин Китаю та рф

По | 22.03.2023

22 березня. Todaysdays. Європа очікує від Китаю більш чіткої позиції стосовно війни в Україні та закликає називати речі своїми іменами, зокрема не “конфліктом”, а повномасштабною війною. Про це заявила на брифінгу надзвичайний і повноважний посол ФРН в Україні Анка Фельдгузен, передає кореспондент Todaysdays.

Деталі

За словами дипломатки, китайський документ про врегулювання конфлікту не є мирним планом, оскільки в ньому не висловлена чітка позиція про підтримку територіальної цілісності України.

Цитата

“Мирний план – це перш за все резолюція, яку підтримала 141 країна у Нью-Йорку 23 лютого. І це також “формула миру” Володимира Зеленського. Ми розділяємо декілька пунктів китайської позиції. Ми дуже раді, що Китай висловився проти атомної ескалації, тому що росія є країною, яка погрожує цим. Але ми бачимо, що Китай не чітко висловлюється стосовно територіальної цілісності. Ми очікуємо, щоб вони називали це не конфліктом, а війною. І щоб вони разом з нами закликали росію вивести війська з України. Це принцип територіальної цілісності. І ще один принцип ООН – це заборона насильства. Якщо Китай підтримує ці принципи, то він чітко має заявити про те, що росія чинить насильство в Україні”, – заявила посол.

Доповнення

Минулого місяця Китай запропонував план з врегулювання конфлікту в Україні, який складається із 12 пунктів.

Російський диктатор володимир путін під час перемовин з лідером КНР Сі Цзіньпіном у москві заявив, що пропозиції Китаю можуть бути використані як основа для переговорів, якщо “Захід та Київ погодяться на переговори”.

У свою чергу, Україна публічно запросила Китай долучитися до української “формули миру”. Як заявив на прес-конференції з прем’єр-міністром Японії Кішідою Фуміо Президент Володимир Зеленський, в Україні чекають діалогу від Китаю.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *