Окупанти на Каховській ГЕС більше не спускають воду — ОК «Південь»

По | 22.03.2023

КИЇВ. 22 березня. Todaysdays. Російські окупанти призупинили спроби шантажу за допомогою Каховської ГЕС і більше не спускають воду, пише Todaysdays з посиланням на речника Оперативного командування «Південь» ЗСУ полковника Владислава Назарова у Telegram.

Цитата

«Вони зрозуміли, що їхні спроби не мають успіхів та їх дії можуть призвести до того, що природна перепона може бути не такою непереборною для Сил оборони України. І, задумавшись, що таким чином наближають власне знищення, зупинили цей процес», — зазначив Назаров.

Контекст

На початку березня дамба Каховської ГЕС була пошкоджена російськими окупантами. Водосховище обміліле. До того ж окупанти навмисно активно скидали воду з Каховського водосховища. Для цього вони відкрили шлюзи на Каховській ГЕС. Експерти попередили, що зливання води з Каховського водосховища несе загрозу ядерній безпеці, адже реактор потребує постійного водопостачання для виведення надлишкового тепла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація на ЗАЕС: дії росіян ставлять під загрозу можливість швидкого підключення станції до мережі після її звільнення – Міненерго

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *