Поліція Бразилії запобігла змові з метою вбивства та викрадення чиновників

По | 22.03.2023

КИЇВ. 22 березня. Todaysdays. Бразильська поліція затримала учасників змови з метою вбивства та викрадення громадських діячів, пише Todaysdays з посиланням на g1.globo.

Деталі

Офіцери вручили дев’ять ордерів на арешт та провели 24 рейди у столиці Бразиліа, а також у штатах Сан-Паулу, Мату-Гросу-ду-Сул, Рондонія та Парана.

За даними федеральної поліції (PF), група планувала вчинити «вбивства та викрадення людей з метою отримання викупу» як мінімум у п’яти з 26 штатів Бразилії.

Цілями були державні службовці та чиновники, йдеться у повідомленні.

Члени PF анонімно повідомили, що серед мішеней був колишній суддя Серхіо Моро, нині сенатор.

Моро був провідним суддею у справі про хабарництво, в результаті якого нинішнього президента Луїса Інасіу Лулу да Сілву було відправлено у в’язницю до того, як його вирок було анульовано, а пізніше обіймав посаду міністра юстиції у попередника і суперника Лули Жаїра Болсонару.

За словами джерел PF, банда, яка стала об’єктом операції, мала зв’язки з First Capital Command (PCC), найбільшим злочинним угрупуванням Бразилії.

Міністр юстиції Флавіо Діно заявив, що змова включала плани вбивства кількох високопосадовців, у тому числі сенатора і прокурора, імена яких він не назвав.

На думку слідчих, ці плани були помстою з боку членів злочинного угруповання через постанову уряду, що обмежує відвідування федеральних в’язниць на додаток до пакету заходів боротьби зі злочинністю. За даними слідства, теракти планувалися з минулого року.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *