росія заявила про найвищий рівень ризику ядерного конфлікту за останні десятиліття

По | 22.03.2023

КИЇВ. 22 березня. Todaysdays. Заступник міністра закордонних справ росії сергій рябков заявив у середу, що ризик ядерного зіткнення досяг найвищого рівня за останні десятиліття, попередивши, що Москва перебуває у «де-факто» відкритому конфлікті з Вашингтоном через війну в Україні, інформують росЗМІ, передає Todaysdays.

У лютому Москва вийшла з нового договору СНО про скорочення ядерних озброєнь із Вашингтоном.

кремль неодноразово звинувачував Вашингтон у прямій участі у війні зображуючи при цьому війну як битву за саме виживання росії.

І Сполучені Штати, і росія, найбільші у світі ядерні держави, заявляють, що ядерну війну неможливо виграти і ніколи не можна вести.

Деталі

Виступаючи на заході під назвою «Світ без СНО: що далі», рябков сказав, що поки «не може бути й мови» про поновлення договору росією, критикуючи те, що він назвав «ворожим курсом» Вашингтона щодо Москви.

«Я б не хотів заглиблюватися в дискусію про те, чи висока сьогодні ймовірність ядерного конфлікту, але вона вища за все, що у нас було за останні кілька десятиліть, скажімо так».

рябков сказав, що росія прагне зберегти світ «безпечним та вільним» від загрози ядерної війни, але пізніше додав, що бізнес не може тривати як завжди, враховуючи, що Москва зараз «де-факто перебуває у стані відкритого конфлікту зі Сполученими Штатами».

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *