Шмигаль анонсував початок реформи «Укроборонпрому»

По | 22.03.2023

21 березня. Todaysdays. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль анонсував початок реформи держконцерну «Укроборонпром», яка направлена на підвищення ефективності оборонно-промислового комплексу України, пише Todaysdays з посиланням на засідання Кабінету міністрів.

Цитата

«Сьогодні Уряд розпочинає перетворення державного концерну «Укроборонпром» в акціонерне товариство «Українська оборонна промисловість». Це не просто зміна вивіски, це реформа, яка готувалася тривалий час ще до початку повномасштабного вторгнення росії», — заявив він.

Деталі

Шмигаль зазначив, що наразі Україні як ніколи потрібна ефективність в оборонно-промисловому комплексі.

За його словами, необхідно ввести корпоративну модель управління. Окрім цього, потрібно створити умови для залучення інвестицій у виробництво зброї, техніки та амуніції. Відповідні зміни також дозволять посилити взаємодію з західними союзниками України.

«Ми хочемо побудувати в Україні один із найпотужніших оборонно-промислових комплексів у світі. Це потрібно насамперед для нашої безпеки, але також сприятиме економічному розвитку та відновленню української економіки», – додав прем’єр-міністр.

Доповнення

Державний концерн «Укроборонпром» розпочав виробляти 125-мм снаряди для танкової гармати. Виробництво розгорнуто у тісному партнерстві з країною НАТО за кордоном.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *