Сійярто знову заговорив про угорську нацменшину: згадав через потенційні переговори про вступ України у ЄС

По | 22.03.2023

21 березня. Todaysdays. Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто у Брюсселі заявив, що під час можливих переговорів про членство України в Євросоюзі слід наголосити на тому, що повага до національних меншин є «однією з найфундаментальніших європейських цінностей», пише Todaysdays з посиланням на сайт МЗС країни.

Цитата

«Неприпустимо, що в той час, як понад 1300 шкіл і дитсадків в Угорщині прийняли українських дітей та учнів біженців, згідно з чинним українським законодавством, 99 угорських початкових і середніх шкіл на Закарпатті з 1 вересня опинилися під загрозою закриття», — заявив він.

Деталі

Міністр повідомив, що звернувся до Верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля з проханням, щоб, коли справа дійде до переговорів про можливий вступ України, він «зробив Києву ясним» те, що «повага до національних прав є однією з найбільш фундаментальних європейських цінностей і права угорської національної громади повинні поважатися».

Як вказано, Сійярто сказав, що «перспективи України в ЄС значною мірою визначатимуться тим, чи поважає Україна права угорської національної меншини та чи відновлює вона права, якими вони користувалися до 2015 року».

Нагадаємо

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що його країна відмовилася брати участь у проєкті ЄС із закупівлі боєприпасів для України на суму 2 мільярди доларів.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *