Столтенберг підтвердив намір скликати засідання Україна-НАТО: назвав її платформою для демонстрації підтримки Києва

По | 22.03.2023

21 березня. Todaysdays. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг підтвердив, що за кілька тижнів має відбутися зустріч Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів, попри скарги Угорщини, яка протягом шести років блокувала її проведення. Про це Генсек повідомив під час презентації Щорічного звіту за 2022 рік, передає кореспондент Todaysdays.

Цитата

«Щодо Комісії Україна-НАТО. Так, мій план полягає в тому, щоб через кілька тижнів скликати зустріч на рівні міністрів закордонних справ. Я це роблю, бо вважаю, що це платформа для демонстрації нашої підтримки України. Україна є партнером із розширеними можливостями. Водночас я знаю про проблеми, пов’язані з меншинами. Це ми також обговорювали безпосередньо з Україною на попередній зустрічі. Я очікую, що це й надалі буде частиною діалогу з Україною», — заявив Столтенберг.

Додамо

Протягом останніх шести років угорська сторона блокувала скликання зустрічей Україна-НАТО на рівні міністрів. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив голові МЗС Угорщини Петеру Сійярто, що вони проведуть зустріч на початку квітня.

Своєю чергою, Сійярто заявив, що це «порушує єдність НАТО та процедуру єдиної волі», і додав, що «Угорщина не підтримає жодного значущого інтеграційного підходу щодо НАТО чи ЄС», доки в Україні «не будуть відновлені права угорської національної громади відповідно до умов 2015 року та раніше».

Нагадаємо

Петер Сійярто у Брюсселі заявив, що під час можливих переговорів про членство України в Євросоюзі слід наголосити на тому, що повага до національних меншин є «однією з найфундаментальніших європейських цінностей».

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *