«Укроборонпром» спільно з країною НАТО налагодив виробництво 122-мм снаряду за кордоном

По | 22.03.2023

КИЇВ. 22 березня. Todaysdays. Державний концерн «Укроборонпром» у кооперації з країною НАТО налагодив виробництво артилерійського 122-мм снаряду за кордоном та вже відвантажив партію ЗСУ. Про це повідомляє Todaysdays, посилаючись на сторінку Міноборони України в Telegram.

Цитата

«Укроборонпром» у кооперації з країною НАТО налагодив виробництво артилерійського 122-мм снаряду за кордоном та вже встиг відвантажити партію Збройним силам України. Це вже третій вид боєприпасу після мінометної 120-мм міни та танкового 125-мм снаряду, який виготовляється за українською технологією та із залученням українських вузькопрофільних фахівців на закордонних потужностях», — йдеться в повідомленні.

Деталі

Зазначається, що снаряд калібру 122 мм використовується українською артилерією при роботі з причіпними гаубицями Д-30, максимальна дальність ураження яких 15400 м, та САУ 2С1 «Гвоздика», максимальна дальність ураження – 15200 м.

Замовленню Міноборони передували заводські випробування, на яких «Укроборонпром» підтвердив необхідні тактико-технічні характеристики снаряда: міцність корпусу при пострілі, стійкість спорядження, максимальна дальність стрільби, перевірка купчастості при стрільбі, повнота розриву снаряда. У відомстві зауважили, що характерним є те, що кількість осколків значно перевищує осколковість штатного «радянського» зразку.

Нагадаємо

«Укроборонпром» розпочав виробляти 125-мм снаряди для танкової гармати. Виробництво розгорнуто у тісному партнерстві з країною НАТО за кордоном.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *