У Міжнародному кримінальному суді прокоментували російські погрози через ордер на арешт путіна

По | 23.03.2023

КИЇВ. 23 березня. Todaysdays. Президія Асамблеї держав-учасниць Римського статуту заявила про підтримку Міжнародного кримінального суду, на адресу якого посипалися погрози через виданий ордер на арешт російського диктатора володимира путіна. Про це повідомляє Todaysdays з посиланням на МКС.

Деталі

Президія Асамблеї держав-учасниць Римського статуту відреагувала на погрози на адресу МКС, а також заходи, оголошені проти його прокурора та суддів, залучених до видачі ордерів на арешт путіна та дитячого омбудсмена рф львової-бєлової.

“Президія висловлює жаль з приводу цих спроб перешкодити міжнародним зусиллям забезпечити відповідальність за дії, які заборонені загальним міжнародним правом”, — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що МКС, його обрані посадові особи та персонал мають потужну підтримку Асамблеї держав-учасниць Римського статуту.

“Ми підтверджуємо повну довіру до Суду як до незалежної неупередженої судової інституції та повторюємо нашу тверду прихильність підтримувати й захищати принципи та цінності, закріплені в Римському статуті, зберігати його цілісність. МКС втілює наше колективне зобов’язання боротися з безкарністю за найтяжчі міжнародні злочини. Як установа останньої інстанції Суд доповнює національні юрисдикції. Ми закликаємо всі держави поважати незалежність судів і прокуратури”, — наголошують у президії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історичне рішення: Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт путіна

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *