В Угорщині натякнули, що й надалі блокуватимуть рух України до ЄС через закон про освіту

По | 23.03.2023

КИЇВ. 23 березня. Todaysdays. Угорський уряд підтримав би членство України в ЄС лише за умови, якщо українці внесуть зміни до свого закону про освіту. Про це заявив керівник апарату прем’єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш, передає Todaysdays з посиланням на Telex.

Деталі

Гергей Гуйяш заявив, що угорський уряд був би радий покращити свої відносини з Україною, якби українці внесли зміни до свого закону про освіту.

За його словами, закон містить заходи, які нібито топчуть усі європейські цінності через «обмеження використання угорської мови», і уряд Угорщини нібито вжив усіх можливих дипломатичних кроків, щоб опротестувати це.

Гуйяш зазначив, що угорський уряд підтримав би членство України в ЄС лише за умови гарантування використання мови закарпатськими угорцями.

Доповнення

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто у Брюсселі заявив, що під час можливих переговорів про членство України в Євросоюзі слід наголосити на тому, що повага до національних меншин є «однією з найфундаментальніших європейських цінностей».

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *