ЄС проведе конференцію щодо повернення викрадених росією українських дітей

По | 24.03.2023

КИЇВ. 24 березня. Todaysdays. Європейський Союз збирається скликати конференцію з питання повернення українських дітей, депортованих до росії. Про це заявила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн за підсумками засідання Євроради 23 березня, пише Todaysdays.

Цитата

«Є одна тема, яка особливо важлива для мене, це справа про викрадених українських дітей. Це жахливе нагадування про похмурі часи нашої історії, про те, що там відбувається, про депортацію дітей. Це воєнний злочин. Сьогодні ми знаємо про 16 200 депортованих дітей. Поки що повернулися лише 300 людей. Ці злочинні дії повністю виправдовують ордери на арешт, видані МКС», — наголосила фон дер Ляєн.

«У цій галузі у партнерстві з українцями прем’єр-міністр (Польщі — ред.) Моравецький і я виступили з ініціативою, спрямованою на повернення цих дітей, викрадених росією. Для цього ми організуємо конференцію», — вказала голова Єврокомісії.

Деталі

З її слів, є прагнення об’єднати міжнародний тиск, щоб вжити всіх можливих заходів для встановлення місцезнаходження цих дітей. «І ми прагнемо сприяти органам ООН та профільним міжнародним організаціям у отриманні більш якісної та повної інформації про дітей, депортованих до росії. Сюди входять і діти, які згодом усиновлені або передані в російські прийомні сім’ї», — зазначила фон дер Ляєн.

Доповнення

Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт президента росії володимира путіна. Відтепер російський президент має офіційний статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину – незаконної депортації та переміщення українських дітей.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *