За час російсько-української війни понад 500 працівників СБУ відзначені держнагородами — Зеленський

По | 24.03.2023

24 березня. Todaysdays. Президент України Володимир Зеленський узяв участь в урочистостях з нагоди 31-ї річниці Служби безпеки України. Він подякував спецслужбовцям за їх роботу та вручив державні нагороди військовослужбовцям СБУ. Про це інформує Todaysdays, посилаючись на сайт Офісу президента.

Цитата

«Український народ прагнув мати таку Службу безпеки своєї держави, якою міг би пишатися, якій міг би бути щиро вдячним, і завдяки якій міг би відчувати впевненість, що Україна буде захищена від усіх загроз, хоч би якими вони були», – наголосив Володимир Зеленський, зауваживши, що повномасштабна війна з рф поставила СБУ «в умови постійного бою за Україну й водночас жорсткого внутрішнього відбору та очищення».

Деталі

Лідер держави подякував спецслужбовцям за те, що вони гарантують Україні «міцний безпековий фундамент» і додав, що деталі багатьох завдань і бойових операцій СБУ «можна буде розповісти лише згодом, після перемоги України».

«Але всі українці й українки вже можуть бути впевненими в тому, що Служба безпеки нашої держави додаватиме більше й більше героїчних сторінок до нашої національної історії, історії нової незалежної України… Я вдячний за це вам усім. Від керівництва, від генерала Василя Васильовича Малюка до кожного з вас, до кожного працівника й працівниці Служби безпеки України. Дякую курсантам, які готуються приєднатися до вашої потужної професійної команди», – заявив Зеленський.

Він нагадав, що за час російсько-української війни понад 500 працівників СБУ відзначені державними нагородами, зокрема шістьом надали звання Героя України. Зеленський вручив державні нагороди військовослужбовцям СБУ.

Зокрема, він передав орден «Золота Зірка» рідним загиблого Героя України, а також вручив ордени Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, «За мужність» ІІ ступеня, «За мужність» ІІІ ступеня, Данила Галицького, медалі «За військову службу Україні» та «Захиснику Вітчизни».

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський заявив, що сьогодні Україна перебуває на «вирішальному етапі боротьби» за свою незалежність.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *