Зростання кількості випадків туберкульозу буде в післявоєнні часи — МОЗ

По | 24.03.2023

КИЇВ. 24 березня. Todaysdays. В Україні наразі не спостерігається суттєвого зростання кількості нових випадків туберкульозу, проте воно буде в післявоєнні часи. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар Ігор Кузін під час брифінгу, передає кореспондент Todaysdays.

Цитата

«Зараз ми не спостерігаємо якогось суттєвого зростання кількості нових випадків (туберкульозу – ред.), але ми розуміємо, що за рахунок всього прихованого компоненту ми будемо мати зростання в післявоєнні часи, коли ми будемо розуміти, що території повернулися до України і там поновилася повноцінно лабораторна діагностична спроможність», — розповів Кузін.

Деталі

Також він зазначив, що зараз фіксується, що приблизно 20% населення України відчувають певний дефіцит медичної допомоги, який пов’язаний з тим, що вони не звертаються до свого сімейного лікаря з профілактичним обстеженням, або зараз є тимчасово переміщеними особами, і в них наразі інші пріоритети, або спрацьовують банальні безпекові питання.

«Лякає також те, що за підсумками минулого року вакцинація, яка доступна зараз для всіх, вона не виходить на рекомендовані показники, які встановлені ВООЗ. ВООЗ рекомендує щонайменше 95%, 77% охоплення вакцинацією проти БЦЖ», — сказав Кузін.

Окрім того, він зазначив, що проблема туберкульозу не втрачає своєї актуальності.

Доповнення

В Україні оновили стандарти медичної допомоги при туберкульозі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як подолати негативні наслідки стресу: розповідає експертка

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *