Домашні собаки становлять загрозу для птахів, що гніздяться в Південному Уолні

По | 26.03.2023

КИЇВ. 26 березня. Todaysdays. Керівники природоохоронних служб попередили, що домашні собаки, люди, які полюбляють пляжний відпочинок, а також користувачі дронів можуть заважати птахам, що гніздяться, в Південному Уолні, передає Todaysdays з посиланням на BBC.

Деталі

Камбрійський фонд дикої природи заявив, що отримав кілька повідомлень про випадки «тривожних» інцидентів, які сталися в заповіднику Саут-Уолні неподалік Барроу.У фонді закликали відвідувачів при прогулянці по заповіднику дотримуватися чітко окреслених доріжок.

Також у заповіднику зазначили, що відвідування територій з собаками заборонено, тільки якщо вони не є тваринами-помічниками.

Співробітник заповідника Пол Уотерхаус сказав, що такі птахи, як полярні качки, ловці устриць і гаги, гніздяться на землі та є особливо вразливими в період з березня до квітня.

«На жаль, ми отримуємо багато повідомлень про рекреаційні порушення дикої природи людьми та їхніми домашніми тваринами, що особливо тривожно, оскільки зараз триває сезон гніздування», — зазначили у заповіднику.

«Пташині яйця можуть бути дуже непомітними, а маленькі пташенята також можуть бути дуже добре замасковані, і їх майже неможливо виявити серед гальки, яка зустрічається по всій береговій лінії в Південному Уолні», — підкреслили у Пол Уотерхаусі.

«Навіть дуже добре вихований собака, який пристібнутий на повідець відлякає птахів від їхніх гнізд», — попередили у заповіднику.

«Ці чудові птахи потребують спокою, а турбування з боку людей та їхніх собак може серйозно загрожувати сезону гніздування цього року», — сказав співробітник Пол Уотерхаус.

Доповнення

Також деякі проблеми у гніздуванні птахів були викликані тим, що люди керували дронами та займалися водними видами спорту на території заповідника.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *