Німеччина цього року припинить розгортання ЗРК Patriot у Польщі та Словаччині

По | 21.04.2023

КИЇВ. 21 квітня. Todaysdays. Цього року німецькі військові припинять розгортання своїх підрозділів ППО Patriot у країнах-членах НАТО, Словаччині та Польщі, повідомив представник міністерства оборони, оскільки Берлін намагається найкраще використати свої обмежені військові ресурси, передає Todaysdays.

Цитата

«Країни були проінформовані про плани», — цитує прессекретаря міністерства оборони медіагрупа Funke.

За словами представника, розгортання у Польщі має закінчитися у червні, а у Словаччині — до кінця року.

«Якщо ситуація дозволяє, має сенс змінити ситуацію. Нам потрібна гнучкість, тому що ми не маємо нескінченної кількості обладнання», — повідомила Марі-Агнес Штрак-Циммерманн, голова комітету з оборони німецького парламенту.

Що передувало

Торік Берлін запропонував направити до Польщі три підрозділи Patriot для забезпечення безпеки її повітряного простору після того, як у листопаді минулого року двоє людей було вбито ракетою, яка вразила польське село Пшеводов.

Німеччина відправила перші дві з трьох одиниць до Польщі у січні, а системи ППО Patriot почали прибувати до Словаччини з країн-партнерів НАТО у березні минулого року, невдовзі після початку війни в Україні, щоб допомогти посилити оборону східного флангу НАТО.

Уряд Німеччини також поставив з армійських запасів систему Patriot, яка також буде доставлена до України цього року.

У Німеччині знаходилось 36 підрозділів Patriot, коли вона була прифронтовою державою НАТО під час Холодної війни. На сьогодні німецькі сили скоротилися до 11 одиниць Patriot.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *