Резніков — Столтенбергу: сподіваюся на пришвидшення політичних рішень щодо інтеграції України в НАТО

По | 21.04.2023

21 квітня. Todaysdays. Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що на полях засідання у форматі «Рамштайн» обговорив з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом «низку конкретних проектів» перед самітом Альянсу у Вільнюсі цього літа, і висловив сподіванння на пришвидшення політичних рішень щодо інтеграції України в НАТО, пише Todaysdays.

Цитата

«Чудова дискусія з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Я висловив йому вдячність за координацію допомоги Україні з боку Альянсу. Напередодні Вільнюського саміту обговорили низку конкретних проектів», — написав Резніков у Twitter.

Він також позитивно оцінив отримання «зеленого світла» для тісної співпраці України з Агенцією НАТО з підтримки та постачання (NSPA), агентством закупівель Альянсу. «Це включатиме національний огляд закупівель та найкращі в своїй лізі поради для Міноборони України», — розповів міністр.

«Нам потрібні відмінні оборонні закупівлі як для того, щоб виграти війну, так і для того, щоб бути ефективними в майбутньому», — наголосив Резніков.

«Україна досягла безпрецедентного рівня оперативної сумісності з НАТО. Ми де-факто вже є частиною простору безпеки Альянсу. Я висловив сподівання, що це пришвидшить політичні рішення щодо інтеграції нашої країни в НАТО», — підсумував голова Міноборони.

Нагадаємо

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що всі країни-союзники НАТО погодилися, що Україна стане членом Альянсу, проте зараз основна увага зосереджена на тому, як забезпечити перемогу країни проти росії.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *