Україна вже запровадила санкції проти майже 5 тисяч осіб, а також конфіскувала 17 млрд грн – Мінекономіки

По | 20.04.2023

20 квітня. Todaysdays. В Україні введено санкції проти майже 5 тис фізичних осіб. Конфісковані кошти — 17 млрд грн спрямовані до цільового фонду бюджету України. Про це повідомив заступник міністра економіки, член Міжвідомчої групи з питань реалізації державної санкційної політики Олексій Соболев, передає Todaysdays з посиланням на Мінекономіки.

Цитата

«За час роботи МРГ з питань реалізації державної санкційної політики опрацьовано, ухвалено Радою національної безпеки та оборони та введено в дію Указами Президента України санкції проти майже 5 000 фізичних осіб 3 000 юридичних осіб. На підставі позовів Міністерства юстиції ВАСУ вже ухвалено 16 позитивних рішень по вилученню майна підсанкційних осіб, майно перейшло до держави», — розповів Соболев.

Він зазначив, що у свою чергу конфісковані у підсанційних осіб кошти – а це 17 млрд гривень — спрямовані до цільового фонду бюджету України на відшкодування збитків, завданих російською агресією.

Також Соболев детально зупинився на планах України в питаннях санкційної політики на 2023 рік. Як розповів Олексій Соболев, цього року ключовими напрямками роботи України в питаннях санкційної політики будуть зокрема:

виявлення активів підсанкційних осіб в Україні з подальшим їх вилученням в дохід держави;

розробка санкційної ІТ системи – в тому числі її інтеграція з системами ЄС і санкційної коаліції;

посилення секторальних санкцій проти рф;

оцінка ефективності вже запроваджених санкцій, зокрема аналіз надходжень до бюджету від конфіскації активів росії, економічні наслідки галузевих санкцій, вплив на ланцюги поставок і регіональну торгівлю;

покращення глобальної координації з партнерами в питаннях санкційної політики, впровадження рекомендацій, розроблених групою Єрмака-Макфола.

Доповнення

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 квітня 2023 року про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів проти фізичних та юридичних осіб російської федерації.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *