Хабар у 3 мільйони доларів: Князєва звільнили з посади голови Верховного Суду

По | 16.05.2023

16 травня. Todaysdays. Під час засідання Пленуму Верховного Суду Всеволода Князєва звільнили з посади голови ВС. “За” – 140 голосів, “проти” – 2, передає кореспондент Todaysdays.

Деталі

Відповідною кількістю голосів Князєву висловлено недовіру та достроково припинено його повноваження голови Верховного Суду.

Довідково

Після звільнення Князєва з посади голови суду, адміністративні повноваження буде здійснювати заступник. Якщо його немає – ці повноваження переймає суддя з найбільшим стажем ВС.

Крім того Пленум ВС має обрати нового Голову ВС протягом місяця. Разом зі звільненням з посади голови Князєв втрачає і крісло члена Вищої ради правосуддя, адже його членство обумовлюється саме посадою. Водночас Князєв залишається суддєю Верховного суду.

У разі, якщо йому повідомлять про підозру, Князєва зможуть тимчасово відсторонити від здійснення правосуддя. Тоді генеральний прокурор або його заступник зможуть клопотання про тимчасове відсторонення, а ВРП буде зобов’язана його невідкладно розглянути.

Позбавити Князєва статусу судді можна буде за такими ж підставами, як й інших суддів, що визначені у Конституції України, серед яких, зокрема, набрання законної сили обвинувальним вироком щодо судді за вчинення ним злочину.

Контекст

Під час Пленуму голові Верховного Суду Всеволоду Князєву, якого затримали на хабарі у розмірі 2,7 млн доларів, ініціювали висловлення недовіри.

Добою раніше НАБУ викрило факт одержання хабаря Головою Верховного Суду Всеволодом Князєвим.Згодом, у САП підтвердили затримання Князєва.

Наразі повідомлення про підозру йому ще не вручили.

У НАБУ підтвердили, що у справі щодо корупції у Верховному Суді фігурує власник фінансової групи «Фінанси та кредит».

Бюро опублікувало фото сейфів з грошима після проведених обшуків у справі щодо затримання голови Верховного Суду Всеволода Князєва, підозрюваного в отриманні хабаря, що пов’язано із ухваленням судом рішення в інтересах власника групи «Фінанси і кредит».

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *