Латвія організує неформальну зустріч міністрів юстиції ЄС на підтримку судової системи України

По | 17.05.2023

17 травня. Todaysdays. Латвія у рамках свого піврічного головування у Раді Європи організує неформальну зустріч міністрів юстиції країн-членів Євросоюзу, щоб «підтримати стійкість» судової системи України під час війни та у післявоєнний період. Про це заявив міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс на саміті Ради Європи у Рейк’явіку в Ісландії, передає кореспондент Todaysdays.

Цитата

«Ми приділятимемо особливу увагу верховенству права через ефективне функціонування системи правосуддя. У вересні (цього року, — ред.) Латвія організує неформальну зустріч європейських міністрів юстиції на підтримку стійкості української судової системи під час війни та післявоєнної реконструкції», — сказав він.

Деталі

Рінкевичс зазначив, що під час головування його країна також «досліджуватиме роль національних судів у виконанні норм Європейського суду з прав людини». Він повідомив, що країна наголошуватиме на необхідності процесу моніторингу та виконання рішень, «заснованих на діалозі».

«Це може зробити завдяки великій співпраці держав із експертами Ради Європи», — зазначив він.

Нагадаємо

Латвія протягом наступних шести місяців головуватиме у Раді Європи, це вдруге зі вступу країни до організації у 1995 році.

Міністр закордонних справ країни Едгарс Рінкевичс під час саміту Ради Європи у Рейк’явіку заявив, що під час головування Латвія у тому числі зосередиться на питаннях, пов’язаних з війною росії проти України: притягнення країни-агресора до відповідальності за злочини, виплата репарацій, відновлення України. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *