Онлайн камери спостереження можуть бути «очима» ворога — Повітряні сили

По | 17.05.2023

КИЇВ. 17 травня. Todaysdays. Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що в Україні постало питання врегулювання роботи камер спостереження, які в режимі онлайн роблять трансляцію на YouTube-канали, аби уникнути витоку інформації про бойову роботу систем ППО, пише Todaysdays з посиланням на Media Center Ukraine.

Цитата

«Сьогодні піднято дуже важливу тему. Навіть не те, що люди викладали відео, а те, що в нас працюють камери. Такі камери зрештою працюють по всьому світу, які в режимі онлайн роблять трансляцію на YouTube-канали. В нашій ситуації, коли в країні є воєнний стан, думаю, що буде зроблено певні корективи з військовими адміністраціями, коли є робота ППО, коли є загроза того, що буде витік інформації», — зазначив Юрій Ігнат.

На його думку, органи військової адміністрації «підкорегують, щоб синхронізовано не давати ворогу можливості» в режимі онлайн спостерігати за бойовою роботою Українських систем ППО і наголосив, що потрібно звертатися також до громадян щодо зйомок бойової роботи під час ракетних ударів. Речник зауважив, що потрібно в цьому питанні працювати не тільки з державними інституціями, а й комерційними установами, на яких розташовані камери відеоспостереження.

 «Із камерами щодо онлайн, треба не лише з державними інституціями працювати, тому що камери сьогодні є і на комерційних структурах, на заправках, на різних закладах. Треба теж з цим попрацювати», — зазначив Ігнат.

Доповнення

Як повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, у небі над Україною за ніч 16 травня знищили 6 аеробалістичних ракет «Кинджал», 9 крилатих ракет «Калібр» та три балістичні ракети — усі з 18 запущених російськими військами ракет, а також усі запущені дрони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка: москву має стурбувати нездатність її ППО захищати авіабази

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *