Незаконно заволоділи мільйонами «Укрзалізниці»: суд скасував закриття справи нардепа Дубневича

По | 18.05.2023

18 травня. Todaysdays. Апеляційний суд скерував на новий розгляд справу стосовно народного депутата Ярослава Дубневича скликання та інших осіб, які обвинувачуються у незаконному заволодінні 93 млн грн, передає Todaysdays.

Цитата

«Апеляційна палата ВАКС задовольнила апеляційну скаргу прокурора САП, скасувала ухвалу колегії суддів першої інстанції та скерувала на новий розгляд справу стосовно 9 осіб, серед яких народний депутат України ХІ скликання та колишні посадові особи Філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця», які обвинувачуються у незаконному заволодінні понад 93 млн грн коштів ПАТ «Укрзалізниці», — повідомили у САП.

І хоч в офіційному повідомленні не вказано імені нардепа, Todaysdays стало відомо, що йдеться про Ярослава Дубневича.

Додамо

8 вересня колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання сторони захисту та закрила справу Дубневича на підставі п. 10 ч. 1 ст. 284 КПК України (як таку, у якій після повідомлення про підозру сплив строк досудового розслідування).

Прокурор не погодився з указаним рішенням суду та оскаржив його в суді апеляційної інстанції.

Нагадаємо

У межах досудового розслідування встановлено, що група службових осіб філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» діючи у змові з народним депутатом із залученням підконтрольних підприємств-посередників, організували проведення процедур відкритих торгів із закупівлі стрілочних переводів, запасних частин до них та комплектів роздільного скріплення.

Реалізація цієї злочинної схеми призвела до того, що підприємство протягом 2015 — 2017 років переплатило за постачання товарів понад 93 млн грн.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *